Mézes diópálinka
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 dl
vodka |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
1 dkg
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dkg
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
20 dkg
zölddió |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A még puha belsejű zöld diót leszárazzuk és gondosan megmossuk, majd a húsdaráló durvább tárcsáján, a fűszerekkel ledaráljuk és a vodkával leöntve nagy, zárható üvegbe tesszük. Többször felrázva, egy hónapig pihentetjük. 3 dl vizet felforralunk és a mézet beleöntjük. Megvárjuk az újraforrást és levesszük a lángról. Az esetlegesen képződött habot leszedjük és a diós egyvelegre öntjük. Két hétig érleljük, időnként felrázva. Szűrőn, majd gézen átöntve egy hétig ülepitjük, majd kis üvegekbe fejtjük.
Hidegen kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)