Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

A bulgur

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 pohár bulgur 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bulgurt leöntjük 2 pohár sós vízzel, majd felforraljuk és 10 percig főzzük. Az edényt kendővel letakarva és lefedve 10 percig pihentetjük. Villával fellazítva tálaljuk. Tarhonya helyett használhatjuk. Salátának is tökéletes.
Kiszir vagy tabbouleh készülhet belőle.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)