Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

A köles

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 pohár köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A köles a rizs jó helyettesítője. Pároljuk meg a finomra vágott hagymát a felhevített olajon, szórjuk rá a többször átöblített kölest, majd forgassuk át és öntsük fel 3 pohár vízzel. Sózzuk, borsozzuk meg, majd fedő alatt, kis lángon pároljuk meg. Ha felszívta a vizet, terítsünk kendőt a fazék és a fedő közé, a lángot eloltva, hagyjuk 10 percig pihenni. Pecsenyevillával fellazítva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)