Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
A cikk nyomtatása!

NT Kft.

  • Címkék:
  • napraforgó olaj
  • étolaj
2011. november 01. | kedd


Cégünk, az NT Kft. melegen sajtolt, extrahált, nyers és finomított napraforgó étolajat gyárt és forgalmaz. Vállalkozásunk Magyarországon az iparág legnagyobb magyar, magánkézben lévő üzeme, immár 15 éve.
Magyarország köztudottan a 8. legnagyobb napraforgó-termelő ország a világon, fekvésének és éghajlatának köszönhetően kiváló minőségű napraforgómag termelhető földjeinken.
A Kiskunfélegyháza környéki termőföldek ideálisak a szántóföldi növények termesztéséhez. A térségben jellemző a minőségi hagyományos napraforgó termelése. Az itteni gazdák hozzáértése több száz éve öröklődik apáról fiúra, elhivatott munkájuk pedig még híresebbé teszi a magyar "folyékony aranyat".


 Magtermelés


A KUNSÁGI ÉDEN napraforgó étolaj mögött álló termelői hátteret is ezek a gazdák képviselik, akikkel az elmúlt több mint másfél évtizedben harmonikus kapcsolatot sikerült kialakítani és fenntartani. Fontos ez mindannyiunknak, hiszen a megbízható forrás az egyik legszükségesebb alapköve a tökéletes minőség biztosításának.
Integrációs keretek közé vontuk a termelési folyamatokat: jól ismerjük a gazdát és segítjük munkáját, garantáljuk a kiváló termőképességű, GMO-mentes vetőmagot, hatékony növényvédő szert és megfelelő műtrágya-ellátást biztosítunk, valamint gondoskodunk a biztonságos beszállításról és tárolásról.
A területek megműveléséhez modern agrotechnikai és környezetkímélő módszereket és gépeket alkalmazunk a gazdálkodási célprogramoknak megfelelően.
Egyik célunk, hogy egyre kevesebb növényvédőszer felhasználásával lehessen a megfelelő minőségű napraforgómagot megtermelni.
Növényvédő-mérnökeink ebben is folyamatos segítséget és megoldást nyújtanak a gazdák számára.
Egyedülálló módon- a piac többi szereplőivel ellentétben- óriási előnyünk, hogy ily módon a vetéstől kezdve, a betakarításon át, a palackozásig nyomonkövethető a jó minőségű, nem génkezelt, egészséges napraforgó.
A megtermelt napraforgómagot raktározás, értékesítés előtt megfelelően elő kell készíteni, hogy az piacképes, illetve raktározásra alkalmas legyen.
Az NT Kft termelői partnerei segítségével a napraforgómag feldolgozó gyár 70 km –es körzetében 12 vidéki raktártelepén, mintegy 70 ezer tonna tárolókapacitással biztosítja a tárolás megfelelő feltételeit


Az NT Kft. gyártási tevékenysége

Gyártókapacitásunk kb. 100 000 tonna alapanyag feldolgozását teszi lehetővé éves szinten.
A 2008-ban kezdődött rekonstrukció során közel másfél milliárd forintért felújított kapacitás képes arra, hogy a leghatékonyabban kinyerje az alapanyagokból a bennük rejlő olajokat.
Finomító és tisztító technológiánk révén a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő végterméket állítsunk elő.
A feldolgozó kapacitás bővítése mellett folyamatosan fejlesztettük csomagolási technológiánkat is és jelenleg a 2008. évi palackozó-kapacitásunkat meghatszoroztuk.
Ennek révén rugalmasan tudjuk kielégíteni a Vevői igényeket.
A gyártás során keletkezett másodlagos termékeket teljes egészében felhasználjuk illetve, értékesítjük.

Másodlagos termékek:

Napraforgóhéj: a napraforgóhéj elégetéséből nyerjük a működéshez szükséges energia több mint 90%-át.
Különböző darák: gyártás során másodlagos termékként megjelenő dara kiváló takarmányozási értékei miatt közkedvelt az állattartó és takarmánykeverő üzemekben egyaránt.
Több esetben olyan mértékű integráció is jellemzi termelői kapcsolatainkat, hogy azon alapanyag-termelő partnerünk, aki állattenyésztéssel is foglalkozik az itt előállított darával egészíti ki állatainak keveréktakarmányait.
 Az NT Kft. értékesítési tevékenysége
Nehéz lenne behatárolni, hogy marketing szempontból milyen célcsoportnak kínáljuk termékünket. Mindenkinek, aki szeretne jó minőségű, ismert származású és nem utolsósorban magyar eredetű élelmiszert a konyhájába, üzemébe.
A sokféle igényhez többféle lehetőséget ajánlunk, hiszen Vevőink 1-2-5-10 literes PET palackos kiszereléseink közül választhatnak, továbbá ömlesztve is értékesítjük étolajunkat.
Saját gépjárműveink naponta járják az országot, Európát, hogy kiszolgálják a megrendeléseket. Dolgozunk azon, hogy logisztikai lehetőségeink adottak legyenek ahhoz, hogy a megrendeléseket házhoz szállítsuk.
A közelmúltban 3 regionális értékesítési vezető is segíti munkánkat, akik egész Magyarország területén állnak Vevőink rendelkezésére.
Étolajunk minősége már nemcsak Magyarországon, de külföldön is egyre ismertebb. Kiskunfélegyházi központunkból egyre több Partnerünkhöz juttatjuk el étolajunkat az országhatárokon innen és túl libanoni, iraki, szlovák, horvát, görög, lengyel, cseh Vevőink részére.
De nem szakad meg a kapcsolat a kiszállítás után sem. Jó gazda módjára folyamatosan együttműködünk Vevőinkkel, kikérjük véleményüket, meghallgatjuk igényüket, természetesen a visszajelzések alapján folyamatos fejlesztőmunkát végzünk, hogy megfelelhessünk az egyre növekvő igényeknek, és biztosíthassuk, hogy Vevőink asztalára a legjobb minőségű, magyar étolaj kerül.

6100, KIskunfélegyháza
VIII. kerület 04/94. hrsz.
Telefon: +36-76-431-628
Telefax: +36-76-560-109
Email: [email protected]
Web:www.kunsagieden.hu