Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejben sült pulykamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütést megelőző este a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és fólia alatt gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük és a zúzott fokhagymával elkevert tejet ráöntjük. Eligazgatjuk, hogy a tej mindenhol érje a húsokat és lefedve, a hűtőbe tesszük. Másnap a pulykaszeleteket lecsöpögtetjük, lisztbe forgatjuk és az olajon mindkét oldalán elősütjük, majd visszatesszük a tejes tepsibe. Alufóliával szorosan lefedve fél órát, majd nélküle, 175 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tej sűrű, barnás mártássá válik.
Burgonyapürével és befőttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)