Tejben sült pulykamell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
4 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
6 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A sütést megelőző este a pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és fólia alatt gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük és a zúzott fokhagymával elkevert tejet ráöntjük. Eligazgatjuk, hogy a tej mindenhol érje a húsokat és lefedve, a hűtőbe tesszük. Másnap a pulykaszeleteket lecsöpögtetjük, lisztbe forgatjuk és az olajon mindkét oldalán elősütjük, majd visszatesszük a tejes tepsibe. Alufóliával szorosan lefedve fél órát, majd nélküle, 175 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tej sűrű, barnás mártássá válik.
Burgonyapürével és befőttel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)