Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rozsos buci sült nyúllal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hidegkonyhai készítmények, Tizórai gyerekeknek , Buli, Töltött, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
4 db rozsos buci 0 ? ? ? ? ?
40 dkg házinyúlhús 158 21 8 0.4 0 71
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 maréknyi bébispenót 0 ? ? ? ? ?
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nyúlhúst apró kockára vágjuk. A vaj-olaj keveréken pirosra sütjük, majd sóval, borssal ízesítve, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Végül a citrom kicsavart levét ráöntve zsírjára sütjük. A bucit, majdnem félbe vágjuk. Széthajtjuk és a vágott felét enyhén megpirítjuk. A majonézzel vékonyan megkenjük és spenótlevelekkel beterítjük. A nyúlkockákat ráhalmozzuk az aljára, a vékonyra szelt paradicsommal borítjuk és a tetejét ráhajtjuk. Frissen tálaljuk. Lehet filézett csirkecombbal vagy borjúhússal is készíteni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)