Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Palermói töltött paprika

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Reform konyha, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
3 db szardella ? ? ? ? ? ?
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 evőkanál fenyőmag ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
4 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Evőkanálnyi, felhevített olajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, kapcsoljuk le a lángot. keverjük hozzá a felvagdalt szardellafilét, mazsolát, fenyőmagot, kapribogyót, ízesítsük sóval és borssal, végül adjuk hozzá a reszelt parmezánt. A paprikák szárát vágjuk le és a paprika ereit és magjait távolítsuk el. A morzsás keveréket töltsük a paprikákba, majd helyezzük vissza a levágott részt és a paprikákat, bekenve olajjal, helyezzük tepsibe. 160 fokra előmelegített sütőben, süssük 45 percig.
Hidegen, melegen kitűnő előétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)