Meggyes rétes kemencében
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
40 dkg
rétesliszt |
349 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1.5 kg
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
4 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
15 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 teáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet elkeverjük a sóval, 2 evőkanál zsírral, a tojással és fél deci vízzel. Addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. Golyóvá formáljuk és meleg lábossal letakarva fél órát pihentetjük. Lisztezett deszkán tányér nagyságúra kinyújtjuk, majd egy liszttel meghintett konyharuhára átemeljük. Kezünket a tészta alá csúsztatjuk, és kézfejünkkel a tésztát vékonyra kihúzogatjuk. Az esetlegeden képződő vastag szélét letépkedjük. A tésztát csepegtessük mag olvasztott zsírral, hintsük meg zsemlemorzsával és szórjuk meg, az előzőleg kimagozott meggyel, melyet elkevertünk a cukorral és a fahéjjal. Tekercsnyi helyet hagyjunk szabadon. A konyharuha segítségével tekerjük fel a rétest és vágjuk tepsinyi darabokra. Zsírozott sütőlapon, a tetejét zsírral vagy zsíros tejföllel megkenve, forró kemencében, kb 30 perc alatt süssük pirosra. Langyosan tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)