Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Disznótoros savanyúleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Reggeli, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Farsang, Főtt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Macskajajra
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
20 dkg szív 96 16.9 3 0.4 0 0
20 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 liter abálólé 0 ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított és felaprított zöldségeket, a fűszereket és a szívet az abálólében főzni kezdjük. Abálólé a disznótorban adott, csontlevessel pótolhatjuk. A mikor a szív majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott májat és készre főzzük. A szívet kivéve, kockára vágjuk és így tesszük vissza a levesbe. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.
Citromgerezdekkel és friss kenyérrel tálaljuk.
Disznótor után, másnap reggel, életmentő lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)