Csokoládé mousse gyömbéres keksszel
Hozzávalók
Csokoládé mousse
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/2 dl
kávé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2.5 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 20 dkg
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
| 3 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
kandírozott narancshéj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Gyömbéres keksz
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 8 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 3 dkg
kukoricaliszt |
349 |
9.6 |
3.1 |
70.2 |
5.5 |
0 |
| 3 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 1 kávéskanál
vanília kivonat |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
kandírozott gyömbér |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Csokoládé mousse
Gőz felett, de úgy hogy a keverőedény ne érjen a vízbe, keverjük simára a vajat és az és az összetördelt csokoládét, de ne forraljuk túl, 50 fok felett összeugrik a csokoládé. Végül dolgozzuk bele a tojássárgáját. Ha a massza kézmelegre, hűlt forgassuk bele, részletekben a sóval és cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Tegyük a masszát kelyhekbe és hűtsük, legalább egy órát. A finomra vágott kandírozott narancshéjjal meghintve, a gyömbéres keksszel tálaljuk.
Gyömbéres keksz
A reszelt gyömbért és a többi hozzávalót összegyúrjuk, majd diónyi gombócokká formázzuk. Két tenyerünk között ellapítva szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Minden keksz tetejébe egy-egy szeletke kandírozott gyömbért teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen leválasztjuk a lapról és rácson hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)