Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokoládé mousse gyömbéres keksszel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék:
Hozzávalók

Csokoládé mousse
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl kávé ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2.5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál kandírozott narancshéj ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Gyömbéres keksz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dkg kukoricaliszt 349 9.6 3.1 70.2 5.5 0
3 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
5 dkg gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 evőkanál kandírozott gyömbér 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokoládé mousse
Gőz felett, de úgy hogy a keverőedény ne érjen a vízbe, keverjük simára a vajat és az és az összetördelt csokoládét, de ne forraljuk túl, 50 fok felett összeugrik a csokoládé. Végül dolgozzuk bele a tojássárgáját. Ha a massza kézmelegre, hűlt forgassuk bele, részletekben a sóval és cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Tegyük a masszát kelyhekbe és hűtsük, legalább egy órát. A finomra vágott kandírozott narancshéjjal meghintve, a gyömbéres keksszel tálaljuk.


Gyömbéres keksz
A reszelt gyömbért és a többi hozzávalót összegyúrjuk, majd diónyi gombócokká formázzuk. Két tenyerünk között ellapítva szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Minden keksz tetejébe egy-egy szeletke kandírozott gyömbért teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen leválasztjuk a lapról és rácson hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)