| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 evőkanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 1 késhegynyi bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1/2 dl cseresznyepálinka | 245 | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A fűszerpaprikát, melyből legalább egy evőkanálnyi csípős legyen és a borsot a borral keverjük simára, gondosan dolgozzuk el a csomócskákat. Palacsintatészta sűrűségű mártást kell kapnunk, végül sózzuk és belekeverjük a pálinkát. Hidegen tálaljuk.