Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

After eight szaloncukor

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Karácsony, Buli, Főtt, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál tejpor (zsíros) 507 25.5 27 37 0 92
50 dkg kockacukor 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi mentalevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mentaleveleket 3 deci vízzel leforrázzuk és negyed órát állni hagyjuk, majd a kockacukorra szűrjük. Forraljuk fel és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 8 percig. Érdemes kockacukrot használni, kellően tiszta, gyakorlatilag nem lesz habja. Vékony drótból hajlított hurkot dugunk bele és ha a cukor hártyát képez, melyet megfújva buborék képződik, akkor jó. Közben a tejszínt felmelegítjük, belekeverjük a zselatint és a tejport, majd a cukros masszához keverjük. Hűlni hagyjuk, időnként jól átkeverjük, a teljes kihűlés után zöldes, sima masszát kell kapnunk. Olajozott márvány vagy fémlapra simítjuk és teljes kihűlésig hagyjuk pihenni. Megnedvesített késsel lesimítjuk. A magas kakaótartalmú étcsokoládét, vízfürdő felett, megolvasztjuk, 40 foknál igazán nem is kell melegebb legyen, majd belekeverjük az olajat. A massza felét a cukortáblára simítjuk és hagyjuk megdermedni. Ha kemény a csokimáz óvatosan megfordítjuk és a másik felét is bevonjuk. Tetszőleges formára vágjuk és kedvünk szerint becsomagoljuk.
Ha desszertnek tálaljuk, nyomhatunk a csokimázba egy-egy kandírozott mentalevelet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)