Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gnocchi alaptészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg durum dara 0 ? ? ? ? ?
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában megfőzzük és még forrón meghámozva, áttörjük. Mindig lisztes burgonyát használjunk és újkrumplival sem érdemes próbálkozni. Ha a burgonya langyosra hűlt dolgozzuk el a tojással, a darával és a sóval, a lisztet fokozatosan adagoljuk, lehet, hogy több, lehet, hogy kevesebb kell hozzá. Ez nagyban függ a burgonyától. Puha, de mégis rugalmas, és nem ragadós tésztát kell kapnunk. Lisztezett felületen nyújtsuk ki és vágjuk akkora darabokra, hogy kis diónyi gombócokká tudjuk formázni, majd a gombóckákat gördítsük végig egy villa belső oldalán, hogy bordásak legyenek. Így jobban megtapad rajtuk az ízes mártás. A tésztát bő, sós vízben főzzük ki, néha megkeverve, hogy ne ragadjon le. Ha a feljön a tészta a víz felszínére, elkészült. Lecsepegtetve, lehetőleg azonnal, a mártásba szedjük. Ha a mélyhűtőbe tesszük, egy rétegben hagyjuk lehűlni és így fagyasszuk le. Ha átfagyott, tegyük át zacskóba. Felhasználáskor kevés olajon melegítsük át, majd öntsük rá a szószt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)