Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tűzdelt máj grillezve mentás öntettel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg sertésmáj 136 19.5 5.3 2.5 0 430
4 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
1,5 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1,5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A centis szeletekre vágott májat beletesszük a kockára vágott fokhagymával és a durvára tört borssal elkevert borba. Lefedve, egy éjszakán át, hagyjuk pácolódni. Sütés előtt szárazra töröljük, majd megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával. A mentát apróra vágjuk és elkeverjük a tejföllel, a kefírrel, közben, sóval és citromlével ízesítjük. A májat alacsonyra tett rácson, egyszer megfordítva megsütjük. Ha lassan sütjük, kiszárad és cipőtalpszerű lesz.
A hideg mentaöntettel és fóliában sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)