Magyar sajátosság, hogy hazánkban a boltok, úgynevezett "lehúzott" féltesteket kapnak. Ez azt jelenti, hogy a "félsertés" felületéről javarészt eltávolítják a bőrt és a bőr alatti zsírszövetet. Európa többi országában a forrázásos házi vágásnak megfelelő, bőrös-szalonnás féltestek képezik az üzleti bontás alapját. Minthogy Magyarországon is lényegesen csökkent a vágósertések zsírtartalma, ezért bátrabban lehetne kínálni bőrös húsrészeket, különösen fiatalabb állatok feldolgozása esetén.
1 Szűzpecsenye 2 Rövidkaraj 3 Hosszúkaraj 4 Felsál (comb) 5 Dió (comb) 6 Frikandó (comb) 7 Slussz (rózsa, comb) 8 Csülök 9 Láb-körmök 10 Farok 11 Lapocka 12 Oldalas 13 Hasaalja v. dagadó 14 Tarja 15 Fej |
Füstölve: • fej • tarja • hosszú karaj • rövid karaj • comb • oldalas • lapocka • csülök • köröm • farok • szalonna | főzve: • fej • dagadó • tokaszalonna • csülök • köröm • farok • karajcsont | kocsonyának: • fej • csülök • köröm • farok | roston sütve: • Tarja • Oldalas • dagadó | szeletben frissen sütve: • Tarja • Hosszú karaj • Rövid karaj • Szűzpecsenye • comb |
egészben sütve: • hosszú karaj • rövid karaj • szűzpecsenye • comb • oldalas | rántva: • hosszú karaj • rövid karaj • szűzpecsenye • comb | aprópecsenyének: • hosszú karaj • rövid karaj • szűzpecsenye • comb | pörköltbe, tokányba, vagdaltba • köröm • csülök • lapocka • oldalas • dagadó • comb • farok | töltve: • dagadó • oldalas |