Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Milánói töltött csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 35 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
20 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
15 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
10 dkg mortadella 343 13.7 30.8 0.2 0 97
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl friss paradicsomlé 16 0.8 0 3.1 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A spagettit a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, leszűröm, és egy evőkanál olajjal összekeverem. A hagymát finomra vágom. A megmaradt olajon megfuttatom a hagymát, majd ráteszem a darált sertéshúst. Egy-két percnyi pirítás után sóval, borssal fűszerezem, és paradicsomlével felöntve, fedő alatt 15 percig párolom. Meghintem a pirospaprikával, majd hozzáadom az apróra vágott mortadellát, a főtt spagettit és a tejfölt és összeforralom.
A tésztás keveréket a csirke hasába töltöm, majd a nyílást cérnával bevarrom. Megsózom a megtöltött szárnyast és rácsra, tepsibe teszem. Előmelegített, közepesen meleg sütőben világos pirosra sütöm. A sütőből kivéve 20 percig hűlni hagyom, csak azután vágom fel. A töltelék a sült csirke körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)