Milánói töltött csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Hozzávalók 4 személyre:
A spagettit a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, leszűröm, és egy evőkanál olajjal összekeverem. A hagymát finomra vágom. A megmaradt olajon megfuttatom a hagymát, majd ráteszem a darált sertéshúst. Egy-két percnyi pirítás után sóval, borssal fűszerezem, és paradicsomlével felöntve, fedő alatt 15 percig párolom. Meghintem a pirospaprikával, majd hozzáadom az apróra vágott mortadellát, a főtt spagettit és a tejfölt és összeforralom. A tésztás keveréket a csirke hasába töltöm, majd a nyílást cérnával bevarrom. Megsózom a megtöltött szárnyast és rácsra, tepsibe teszem. Előmelegített, közepesen meleg sütőben világos pirosra sütöm. A sütőből kivéve 20 percig hűlni hagyom, csak azután vágom fel. A töltelék a sült csirke körete. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||