| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 |
| 2 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 5 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 50 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2.5 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| 1 evőkanál szezámmag | 639 | 26.3 | 54.8 | 9.4 | 12.6 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Egy deci langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd a liszt közepébe mélyedést formázva beleütünk egy tojást, beleöntjük a felfutott élesztőt és a tejet, jól összegyúrjuk és hozzádolgozzuk az olvasztott, de csak langyos vajat és a sót. Langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Átgyúrjuk és nyolc gombócra osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még 25 percig kelesztjük. A két evőkanál vízzel felvert tojással lekenjük és megszórjuk a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.