Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
A cikk nyomtatása!

Bangó Margit Ünnepi Ízek

  • Címkék:
  • Bangó Margit
  • szakácskönyv
2010. április 07. | szerda

Bangó Margit első szakácskönyve, a „Határtalan lakoma” a múlt év egyik legnagyobb hazai könyvsikere, megérdemelten.

Egy könyv akkor igazán értékes, ha a gyönyörű kiállítása és értékes tartalma mellett a mindennapokban is használható: Margit könyve épp ilyen! Jól példázza ezt az a számtalan hálás levél, amelyek a recepteket gyakorlatban is megvalósító olvasók sorait tartalmazzák. „Nyerő csapaton ne változtass!” – tartja a mondás, így tett az első könyv alkotó-csapata is, és megszületett Bangó Margit második szakácskönyve, amely olyan ételekkel áll az olvasóközönség szolgálatába, melyek segítségével bármely hétköznap igazi ünneppé varázsolható.

„Aki szeret enni, az főzni is szeret, és aki szeret, az tud is főzni.” – ezzel a mottóval indította Bangó Margit első szakácskönyvét. Érvényes ez a jelmondat Bangó Margit második könyvére, az Ünnepi ízek című szakácskönyvre is. Ezúttal nem kisebb célt tűzött ki maga elé a Kossuth-díjas művésznő, mint hogy az év minden napját ünnepnappá varázsolja finomabbnál finomabb ételei és süteményei segítségével. Ebben a kötetben 38 olyan saját ételkülönlegesség és sütemény receptjét, elkészítésük apró titkait osztja meg olvasóival, amelyeket családjában is az ünnepi asztalra szán.

„Hiszem, hogy az embereket mélyebben érdekli főzési és sütési tudományom. Úgy vagyok a főzéssel is, mint az énekléssel: mindig tudok újdonságokkal szolgálni, mint egy kiapadhatatlan kút. Arra törekedtem, hogy ünnepi eledeleket kínáljak. Ezekkel az ételekkel bármilyen helyzetben bárkit fogadhatunk, kényeztethetünk. Akármelyik étel ebből a könyvből az év 365 napján bátran elkészíthető. Sok közülük kifejezetten ünnepi étel, de az ünnepi ételek jól esnek a hétköznapokban is.” – ezekkel a szavakkal kíván Önöknek kellemes olvasást és jó étvágyat Bangó Margit énekesnő, „Az Év Sztárszakácsa 2009” cím kitüntetettje.
 

Kapcsolódó anyagok:

Bangó Margit: Határtalan lakoma