Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
A cikk nyomtatása!

Borjú

  • Címkék:
  • alapanyagok
2009. július 17. | péntek

A borjú a fiatal szarvasmarha neve a szoptatás megszűnéséig.

A marhával ellentétben nem igényel előzetes pácolást.

A borjú részei és javasolt felhasználásuk:

A gerinc - amikor a borjú hátát nem hasítják szét -, a karaj - a félbe hasított gerinc.

1 Felsál
2 Dió
3 Frikandó
4 Rózsa
5 Csülök
6 Láb
7 Vesés, benne a szűzpecsenye
8 Karaj
9 Lapocka
10 Szegy
11 Nyak
12 Fej


Egyben tölthető, illetve süthető:
• szegy hátulja
• szegy eleje
• lapocka

Rántva:
• fej, párolás után
• magas hátszín (karaj, borda, kotlett)
• vesepecsenye (szűzpecsenye)
• fehér és fekete pecsenye
• a láb, párolás után

Frissensült:
• fartő (rózsa)
• fehér és fekete pecsenye (frikandó, comb)
• felsál
• gömbölyű felsál (dió)

Egybensült:
• felsál

Töltve vagy tekercsben:
• lapocka

Sütve:
• csülök
 

Kapcsolódó anyagok:

Marha