Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mogyorókrém kókuszfészekben

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék:
Hozzávalók

Csokoládés mogyorókrém, avagy nutella házilag
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl sűrített tej 282 19.4 21.6 2.2 0 78
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
15 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
20 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Rumos kókuszgolyó
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint rumos meggy ? ? ? ? ? ?
30 dkg kókuszreszelék 609 5.6 62 6.4 23.5 0
1 evőkanál instant kávé ? ? ? ? ? ?
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
4 evőkanál baracklekvár ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
25 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
40 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mogyorókrém kókuszfészekben
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokoládés mogyorókrém, avagy nutella házilag
A mogyorót szárazon megpirítjuk, majd egészen finomra daráljuk. Gőz fölött a darabokra tördelt csokoládét, magas kakaótartalmút használjunk, a vajat és a, nem cukrozott, sűrített tejet felmelegítjük. Ha összeolvadt, hozzáadjuk a mogyorót és a porcukrot. Sima habos krémmé keverjük. Zárható üvegbe töltve, a hűtőben tároljuk felhasználásig.

Rumos kókuszgolyó
A kókuszreszelék harmadát szárazon megpirítjuk, majd összekeverjük a darált keksszel és a porcukorral. A meglangyosított rumban elkeverjük a kávét és a kakaóport, majd a lekvárral és a kekszes keverékkel összegyúrjuk. Diónyi adagokra osztjuk és a közepébe 2-3 szem rumos meggyet téve gombóccá formáljuk. A megmaradt kókuszreszelékbe forgatva, hidegen tálaljuk.

Mogyorókrém kókuszfészekben
A kókuszgolyó tésztáját ujjnyi vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd a közepébe mélyedést nyomunk. Beleforgatjuk a kókuszreszelékbe és behűtjük. Tálalás előtt, a közepébe, a mogyorókrémből rózsákat nyomunk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)