Joghurtos lángos
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 dkg
tej (3,6 %) |
273 |
26 |
27 |
0.5 |
0 |
92 |
2 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 kg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az összes hozzávalót egy tálban csomómentesre összekeverjük. Beolajozott, nyitott zacskóban a hűtőszekrénybe tesszük, és egy napig békén hagyjuk!
Kb. a háromszorosára dagad!
Levágunk a tésztából annyit, amennyit éppen sütni szeretnénk, lisztezett deszkán, adagokra osztjuk, kézzel kerek formára igazítjuk, kihúzzuk, belül vékonyabbra, kívül vastagabbra.
Forró olajban sütjük. A nyers tészta napokig eláll a hűtőben és bármikor kivehetünk belőle, ha megkívánja a család, így mindig frissen tálalhatjuk!
Sajttal, tejföllel, fokhagymával, de még baracklekvárral is finom!
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)