Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Joghurtos lángos

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hideg mártások  Kevert tészták  Kelt tészták 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 dkg tej (3,6 %) 273 26 27 0.5 0 92
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az összes hozzávalót egy tálban csomómentesre összekeverjük. Beolajozott, nyitott zacskóban a hűtőszekrénybe tesszük, és egy napig békén hagyjuk!
Kb. a háromszorosára dagad!
Levágunk a tésztából annyit, amennyit éppen sütni szeretnénk, lisztezett deszkán, adagokra osztjuk, kézzel kerek formára igazítjuk, kihúzzuk, belül vékonyabbra, kívül vastagabbra.
Forró olajban sütjük. A nyers tészta napokig eláll a hűtőben és bármikor kivehetünk belőle, ha megkívánja a család, így mindig frissen tálalhatjuk!

Sajttal, tejföllel, fokhagymával, de még baracklekvárral is finom!


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)