Halgombócok paradicsommártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Halgombócok paradicsommártásban
Paradicsommártás
Halgombócok paradicsommártásban A halat, ha szükséges, lebőrözzük és kiszálkázzuk, majd késsel apróra vagdaljuk. Ne daráljuk, ha lehet. A zúzott fokhagymával és a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Ha hígnak érezzük, kevés morzsát , ha sűrűnek, némi bort adjunk még hozzá. Formáljunk a masszából diónyi gombócokat és bő, forró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat lecsepegtetve, dobjuk a mártásba és forraljuk össze. Főtt szélesmetélttel kínáljuk. Adhatjuk önállóan is, tartármártással és sült burgonyával vagy párolt rizzsel körítve. Paradicsommártás Lereszeljük a répaféléket és a fél zellert. A felforrósított olívaolajon átpároljuk a felkockázott lilahagymát, hozzáadjuk a zöldségeket és ha színt kaptak, a zúzott fokhagymát. Jól összeforgatjuk, majd rádobjuk a fűszereket és felöntjük a vörösborral. Felforraljuk és zsírjára sütjük. Ekkor felöntjük a paradicsomlével és kis lángon negyed órát főzzük. Botmixerrel homogénre törjük és sűrűre főzzük. Pizzához, tésztafélékhez és főtt húsokhoz is kiváló. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||