Ördögi palóctokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A zsíron kisütjük az apróra vagdalt szalonna zsírját, majd megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst és nagy lángon fehéredésig sütjük. Lefedjük és a lángot kicsire véve pároljuk. Háromnegyed óra párolás után zsírjára sütjük, hozzáadjuk a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Átkeverjük és felöntjük húsalaplével, belekeverjük az ujjnyi darabokra vágott zöldbabot és a kockára vágott burgonyát. Annyi lé legyen rajta, hogy éppen ellepje. Puhára főzzük, tálalás előtt behabarjuk a liszttel és apróra vágott kaporral elkevert tejföllel. Friss, puha kenyeret adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||