| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 20 dkg mascarpone | 450 | 7 | 45 | 2 | 0 | 100 |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 5 dl húsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 10 dkg olívabogyó | 138 | 1.4 | 13.9 | 1.8 | 2.4 | 0 |
| 1 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 evőkanál zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 8 szelet tarja | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 72 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített zsiradékon, hirtelen megsütjük a sózott, borsozott tarját, majd félretesszük. A sütőzsiradékon lepirítjuk a finomra vágott paprikát, a félfőre szelt hagymát, majd a darabolt olívát hozzáadva összepároljuk. Visszatesszük a húst és a borral, majd az alaplével felöntve, kis lángon, fedő alatt puhára sütjük. A szaftot a mascarponéval, tejszínnel elhabart liszttel besűrítve beforraljuk és a húsra öntve tálaljuk.