Bajor sertésragu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
6 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
8 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 kg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst 3 centis kockára vágjuk és a felhevített zsírban átsütjük. A felkarikázott répát és a nagyobbra vágott hagymát hozzákeverjük és ezekkel is összesütjük. Rászórjuk a fűszereket és kevés vízzel felöntve párolni kezdjük. Fedő alatt, kis lángon főzzük, ha szükséges kevés forró vizet öntsünk hozzá. Amikor a hús megpuhult habarjuk be, a tejfölben elkevert mustárral és liszttel.
Burgonyakrokettel vagy knédlivel kínáljuk.