az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Afrikai harcsaszeletek édes-savanyú mártással A gyufányi csíkokra vágott zöldségeket, gyümölcsöket az olajban átpároljuk, majd a többi hozzávalóval összeforraljuk. Mártássá főzzük és félretesszük.
A harcsát szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal meghintjük és lisztbe forgatjuk. Forró olajban pirosra sütjük. Közben a kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük és a vajon a finomra vágott petrezselyemmel átforgatjuk. A frissen sült halat a mártással leöntve, a burgonyával körítve tálaljuk.
Édes-savanyú mártás
Az apróra vágott hagymát kevés olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyufaszálra szelt sárgarépát, a kis kockára aprított zellert, fokhagymát és paprikát. 1-2 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és felöntjük 2-3 dl ételízesítővel felforralt vízzel, sózzuk, folyékony fűszerrel és ételízesítő mix-szel ízesítjük illetve a 3-4 ek. vízben kikevert kukoricakeményítőt is ekkor adjuk hozzá. Ezután cukorral, citromlével (házi ) ketchuppal is ízesítjük, és készre főzzük.