Almaborban párolt gombás csülök (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Kukta, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A hentest kérjük meg, hogy a csülköket keresztben szeletelje fel, bár, ha van csontfűrészünk, ezt otthon is megtehetjük. A csülköt bőrét 4-5 helyen vágjuk be. A borsot, a koriandert, a szegfőborsot és borsikafüvet keverjük el a sóval és mozsárban zúzzuk össze. A fűszerkeveréket hintsük a hússzeletere és hagyjuk pihenni fél órát. A felforrósított zsírban, süssük a húsok mindkét oldalát pirosra. Tegyük félre a húst és a zsiradék jó részét távolítsuk el. Pároljuk meg, a zsiradékban, a finomra vágott hagymát, majd keverjük hozzá a darabokra vágott gombát, közben ízesítsük, a citrom reszelt héjával, a kifacsart citromlével, zúzott fokhagymával, borssal és sóval. Öntsük fel az almaborral és a húst tegyük vissza. Fedő alatt, takarékon pároljuk puhára. Végül, a szaftból szedjük ki ismét a hússzeleteket és a tejszínben elkevert liszttel és mustárral összeforralva, sűrítsük be a mártást. Ízlés szerint utánfűszerezhetjük. A csülköt visszatéve forraljuk át. Knédlivel vagy burgonyakrokettel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||