Laskagombás marhatokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A marhahúst csíkokra, a szalonnákat apró kockára, a vöröshagymát félfőre vágjuk vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük és beleszórjuk a húst. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és nagy lángon hagyjuk pörkölődni. közben belekeverjük a fűszereket, a citrom lereszelt héját. A lángot kisebbre véve, pároljuk félpuhára, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket és sózzuk meg. Ha majdnem megpuhult, keverjük bele a feldarabolt gombát és főzzük készre. Habarjuk be a tejföllel és borral elkevert liszttel. Forraljuk össze, adjuk hozzá a finomra metélt petrezselyemzöldet és annyi citromlevet, hogy kellemesen pikáns legyen. Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||