Pikáns tavaszi zöldségleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk és a fehér részét átpároljuk a vajon. Felöntjük a zöldségalaplével és beledobjuk a kis kockára vágott burgonyát. Puhára főzzük, majd botmixerrel áttörjük. Ezután beletesszük a vékony csíkokra szelt karalábét és öt perc csendes forralás után, beletesszük a csíkokra vágott karalábéleveleket és a sóskát. Sózzuk, borsozzuk és a cukorral, ecettel ízesítjük. Közvetlenül tálalás előtt a tejfölt, a tojássárgáját és kevés levest simára keverünk és a levesbe öntjük. Ezzel már ne forraljuk. Frissen tálaljuk, ha gondoljuk pirított zsemlekockát adhatunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||