Csekonics saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Hideg, Hidegvérűek, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány salátalevelet tegyünk félre a tálaláshoz, a többit tépkedjük darabokra. Az öntet hozzávalóit keverjük össze. A rák farkából és ollóiból szedjük ki a rákhúst, a lebőrözött, kicsontozott csirkemellet vágjuk apró darabokra. A salátát, a rákot és a csirkemelldarabokat keverjük át az öntettel, végül óvatosan forgassuk bele a paradicsomot, hogy ne törjön össze. Salátalevelekkel bélelt kelyhekben kínáljuk, néhány szép rákollóval és citromgerezddel díszítve. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||