Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemelles zöldbab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Bogrács, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet lebőrözzük és kicsontozzuk, majd kis kockákra vágjuk. A bőrből és a csontból, ha van időnk, készíthetünk alaplevet. A szalonnát felkockázzuk, és a finomra szelt hagymával lepirítjuk. A csirkemellet fehéredésig sütjük rajta. Rászórjuk a feldarabolt zöldbabot, ezzel is sütjük egy kicsit, majd fűszerezzük és kevés alaplével vagy vízzel felöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A folyadékot fokozatosan adjuk hozzá, hogy a végére sűrű szaft maradjon.
Párolt rizs, galuska vagy tarhonya a tökéletes körete.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)