Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Szalonnás tűzdelt pulykamell

A filézett pulykamellet sűrűn megtűzdelem a hosszú csíkokra vagdalt füstölt szalonna felével és a megtisztított fokhagymagerezdekkel. A megmaradt szalonna apróra vágott darabkáit alufóliára teszem, ráfektetem a kívülről ... tovább

Mandulás pulykamell

A pulykamellet felszeletelem, kiveregetem, megsózom, megborsozom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom. A fűszerezett pulykamellszeleteket először lisztbe forgatom, azután a tojásba mártom, végül a darált mandulába ... tovább

Aszalt szilvás pulykamellrolád

A borban az aszalt szilvát megpárolom, majd kimagozom. A pulykamellszeleteket kissé megveregetem és ételízesítővel, kakukkfűvel megszórom. A hússzeletekre egy szelet sajtot fektetek, a közepére 6 szem aszalt szilvát rakok, majd az ... tovább

Grillezett rokfortos libacomb

A megsózott libacombokat kuktafazékba, a betétre teszem, aláöntök 1 dl vizet, és lezárom. A sípolástól számítva 40 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e. A puha combokat a kuktából kiveszem, és a bőrt óvatosan ... tovább

Baeckeoffe

Egy liter rizlingbe törött borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselyemszárat, két szétnyomott fokhagymagerezdet teszünk és az egészet 5-10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a páclevet öntjük rá a lefedhető edénybe tett ... tovább

Hal csípős paradicsomszószban

A halat szeletekre vágom. Jól megsózom, fél citrom levével meglocsolom és fél óráig hagyom állni. Közben egy nagy serpenyőben a finomra vágott vöröshagymát, a felforrósított olajon megfuttatom, majd a paradicsompürét és a ... tovább

Grillezett fűszeres hal

A halat 4 egyforma vastag szeletre vágom. A grillsütő rácsát beolajozom. A megmaradt olajba az összes fűszert belekeverem, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. A halszeleteket az előmelegített grillsütő rácsára teszem, és bekenem a ... tovább

Vajas, citromos harcsa zöldségágyon

A harcsát kifilézem és felszeletelem. A zöldségeket megtisztítom és vékony metéltre vágom, a burgonyát hámozás után felkarikázom. 5 dkg vajat nagy serpenyőbe teszek, rárakom a zöldségeket, és sóval, fehérborral felöntve ... tovább

Kefires busa

A halhúst 4 szeletre vágom, besózom, az almaecettel lelocsolom, és 1-2 órát állni hagyom. Időnként megforgatom. A kefirbe belekeverem a zúzott fokhagymát és a lisztet. Kiolajozok egy tepsit, beleteszem a halszeleteket és leöntöm a ... tovább

Pikáns halleves

Kifilézem a halat, csíkokra vágom és megsózom. A megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget, a finomra metélt vöröshagymát és a babérlevelet 1 liter vízben tűzre teszem. Megsózom, megborsozom és kevés cukorral puhára ... tovább