Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baeckeoffe

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 240 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Párolt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
50 dkg póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
50 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 liter rizling ? ? ? ? ? ?
80 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
2 db köröm  326 16 29 0.3 0 0
2 db farok (sertés) ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy liter rizlingbe törött borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselyemszárat, két szétnyomott fokhagymagerezdet teszünk és az egészet 5-10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a páclevet öntjük rá a lefedhető edénybe tett húsokra. Egy éjszakán át hagyjuk állni. Másnap 2 kg burgonyát, fél kg hagymát, fél kg póréhagymát vastag szeletekre vágunk. Cserépedénybe vagy öntöttvas lábosba rétegezzük a burgonya és a hagyma felét, majd a húsokat rakjuk rá. Erre a maradék hagymát, majd a maradék burgonyát, a burgonya tetejére vajdarabokat dobunk. A rétegeket sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Végül ráöntjük a leszűrt páclevet, de csak annyit, hogy csak félig lepje el az edény tartalmát. Régen lisztből és vízből gyúrt kemény tésztával tapasztották körbe az edényt a fedő alatt. Ezt helyettesíthetjük két réteg alufóliával. 150-160 sütőben, avagy kemencében 3-4 óra alatt készre pároljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)