Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns halleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Macskajajra, Levesek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Halak, Böjt
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg ponty 143 15.8 8.7 0.1 0 70
25 dkg leveszöldség ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Kifilézem a halat, csíkokra vágom és megsózom. A megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget, a finomra metélt vöröshagymát és a babérlevelet 1 liter vízben tűzre teszem. Megsózom, megborsozom és kevés cukorral puhára főzöm. A levesbe keverem a kapribogyót, majd a liszttel, mustárral, tejföllel és citromlével elkevert borral besűrítem. Felforralom, beleteszem a halcsíkokat, és keverés nélkül, kis lángon 15 percig forralom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)