Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Töltött
(363 db)

Áfonyás-almás táska

Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Elkeverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd fél óra pihentetés után, jól kicsavarjuk. A felhevített vajon átpároljuk és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, belekeverjük, a darált kekszet és az ... tovább

Áfonyás-diós párnacsücske

A dió nagy részét megdaráljuk. A többit durvára vágjuk. A darált diót elkeverjük az áfonyalekvárral. A tésztát kockára vágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket. A széleket vizes ujjunkkal megkenjük és a tésztát átlósan ... tovább

Alföldi töltött káposzta

A savanyúkáposztát ízlésünknek megfelelően mossuk át, kóstoljuk meg, mert ehetetlenül savanyúvá teheti ételünket. A töltelékhez a lapockát megdarálom, összekeverem a nyers rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és nagyon ... tovább

Almás grillcsirke

Az almákat meghámozom, kicsumázom és lereszelem. Kevés sóval és a fűszerekkel összekeverem, majd a megtisztított, jól átöblített és lecsöpögtetett csirke besózott hasába töltöm. A szárnyast nyársra húzom, sós olajjal ... tovább

Almás linzertorta

A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, ... tovább

Almás párna

Ameddig az almás töltelék kihűl, el lehet készíteni a tésztát. Egy tálba beletenni a túrót, a tejet, az olajat, a cukrot, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Kézi habverővel jól összekeverni, majd hozzászitálni a ... tovább

Almás pite

Az almát héjastul lereszeljük. Ízlés szerin cukorral és fahéjjal elkeverve, állni hagyjuk. A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sütőport, a sót, a két tojássárgát, a citromhéjat, a sót és az élesztőt összegyúrjuk, ... tovább

Almás rétes

Az almát kicsumázom és lereszelem, majd a cukorral elkeverve állni hagyom. Ha levet engedett kicsavarom, elkeverem a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves ... tovább

Almás, mogyorós táska

A tej felében kevés cukorral és lisztel felfuttatjuk az élesztőt. Majd egy egész tojással és a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Ha egyszerűbben akarjuk, tegyünk mindent a kenyérsütő gépbe. A dagasztó programot ... tovább

Almával töltött fácánpecsenye

A vékony csíkokra vágott füstöltszalonnával megtűzdeljük a fácánok mellét és combját. A szegfűszeget az almákba szurkáljuk. A fácánok hasüregét besózzuk és megborsozzuk, majd egy rozmaringágacskát és két almát dugunk ... tovább