Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás linzertorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Gyümölcsök, Tojás, Gabonafélék, Édes, Csőben sült, Töltött, Advent, Kártyaparti , Teaparti, Uzsonna, Desszert, Édességek, Tészták
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint baracklekvár ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
12.5 dkg sütőmargarin 618 0 70 0.4 0 0
12.5 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
12.5 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 késhegynyi szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, összegyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben fél-egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, majd a tészta egy részét kapcsos tortaforma aljába terítjük, a forma oldalához egy tésztacsíkot terítünk és az aljával összenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük elő. A tésztalapra hintsük rá a fahéjjal elkevert cukrot és terítsük el rajta a kockára vágott almát. A maradék tésztából vágott csíkokkal berácsozzuk a tetejét és tetszésünk szerint díszítsük tésztalevélkékkel. A tészta közeibe töltsünk málnalekvárt, majd a tésztát kenjük le felvert tojássárgájával. Tegyük vissza a sütőbe és bő fél óra alatt süssük készre.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)