| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg áfonyalekvár | 243 | 0.3 | 0 | 59.7 | 0 | 0 |
| 10 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 1 csomag félkész leveles tészta | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A dió nagy részét megdaráljuk. A többit durvára vágjuk. A darált diót elkeverjük az áfonyalekvárral. A tésztát kockára vágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket. A széleket vizes ujjunkkal megkenjük és a tésztát átlósan félbehajtjuk. A széleit lenyomkodjuk. A tetejét a felvert tojással lekenjük és megszórjuk a félretett dióval. Sütőpapírral bélelt tepsiben 185 fokon 15 perc alatt megsütjük.