Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Sült
(312 db)

Afrikai harcsa fehérboros gombamártásban

A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk és állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát, a petrezselymet és a gombáta finomra vágjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, mindkét oldalát a felhevített vajban ... tovább

Almapuffancs

Az almát héjastul lereszeljük, a fahéjjal, citromhéjjal és a cukor felével elkeverjük. Egy órát állni hagyjuk. Jól kicsavarjuk, majd félre tesszük. Közben a langyos tejet, az élesztőt és kevés cukrot felfuttatunk, majd a liszttel, ... tovább

Amerikai fánk, donut

A langyos tejbe keverjük az élesztőt, egy kanál cukorral, megszórjuk némi liszttel és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, a meglangyosított vajjal és a tészta többi hozzávalóival sima tésztává dolgozzuk össze és kb. egy órát ... tovább

Amerikai palacsinta

A tejbe belekeverjük a felolvasztott, de lehűlt vajat, a felvert tojásokat, a sót és a masszába forgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, sűrű, egyenletes masszát kell kapnunk. Forró palacsintasütőbe öntünk egy kis ... tovább

Ananászos csirkenyárs

Az olajat, a fokhagymát, a mézet és az ízlés szerint kimagozott chilt, némi sóval botmixerrel összedolgozzuk. A csirkemellet, a bacont és az ananászt egyforma kb. 3 centis kockára vágjuk. A csirkemellkockákat összeforgatjuk a páccal ... tovább

Argentín bélszínkocka

A bélszínt daraboljuk kockákra. Keverjük össze a mustárt, a grillfűszert, az olajat és az erőspaprika-krémet. Forgassuk bele a bélszínkockákat és hagyjuk állni egy éjszakát. Másnap áztassunk olajba bambuszpálcákat, fűzzük rá ... tovább

Aszalt szilvás pulykamellrolád

A borban az aszalt szilvát megpárolom, majd kimagozom. A pulykamellszeleteket kissé megveregetem és ételízesítővel, kakukkfűvel megszórom. A hússzeletekre egy szelet sajtot fektetek, a közepére 6 szem aszalt szilvát rakok, majd az ... tovább

Baconos borjúnyárs

A húst kockákra, a szalonnát pedig hasonló nagyságú szeletekre vágjuk. Váltakozva bambusznyársakra húzzuk. A többi hozzávalóból, a só kivételével pácot készítünk és a nyársakat belefektetjük, egy szer megforgatva két órát ... tovább

Baconos, illatos csirkecomb

A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak ... tovább

Baconos-paradicsomos melegszendvics

A zsemléket félbe vágjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben halványbarnára átsütjük. A vágott felüket, a mustárral, vékonyan megkenjük. A félbevágott baconnal lefedjük, majd megrakjuk a vékonyra szelt paradicsommal. ... tovább