Baconos, illatos csirkecomb
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 db
csirke felsőcomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 kiskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 késhegynyi
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
oregánó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 15 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak rátűzöm. Tepsibe ujjnyi vizet öntök és a csomagolt combokat, rácson, fölé teszem. Előmelegített, 200 fokos sütőbe rakom, majd 10 perc múlva a hőmérsékletet 160 fokra csökkentve, fél óra alatt puhára sütöm. Ha a víz elforrna, forró vízzel töltsük utána.
Héjában sült burgonyával és grillzöldségekkel tálalom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)