Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival
Hozzávalók
Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
színes bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 80 dkg
szűzpecsenye |
163 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Kumquat csatni
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
| 2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| 10 dkg
aszalt sárgabarack |
307 |
5 |
0.5 |
70.2 |
0 |
0 |
| 3 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
| 2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 3 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 50 dkg
kumquat |
0 |
0.9 |
0.1 |
17.1 |
0.6 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Grillezett szűzpecsenye kumquat csatnival
A szűzpecsenyét kenjük be olajjal, majd hintsük meg sóval és a durvára tört borskeverékkel. Terítsünk egymásra két alufólialapot, melyeket kissé meggyűrögetünk, hogy a lapok ne tapadjanak szorosan egymáshoz. Grillrácson, úgy tíz perc alatt, minden oldalán süssük a húst barnára. Csomagoljuk be az alufóliába, majd tegyük vissza, az időközben, kissé felemelt grillre. Egyszer megfordítva, még negyed órát süssük. Tálalás előtt öt percig pihentessük.
Ferdén felszeletelve, a felmelegített csatnival és basmati rizzsel kínáljuk.
Kumquat csatni
Az olajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát, majd adjuk hozzá az apró darabokra vágott kumquatot, a barackot és az almát. Kevergetve főzzük 5 percig, öntsük fel a borral és tegyük bele a felvagdalt, ízlés szerint kimagozott chilit, a mézet és a sót. Főzzük lekvár sűrűségűre. Lezárt üvegben pár hónapig eláll. Felhasználás előtt egy napig érdemes pihentetni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)