Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Chilis csirkecomb csípős, ropogós ananásszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Alufólia, Grillsütő, Csípős, Sós, Meleg, Édes, Húsfélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Csípős, ropogós ananász
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál chilis olaj 0 ? ? ? ? ?
1 db ananász  49 0.4 0.4 12 0.4 0
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Chilis csirkecomb grillezve
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
2 evőkanál chilis olaj 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csípős, ropogós ananász
Az ananászt megtisztítjuk és ujjnyi karikára vágjuk. kivételesen a torszáját nem távolítjuk el, majd a tányéron hagyjuk. A chilis olajjal bekenjük, fél órát állni hagyjuk, majd megszórjuk a barnacukorral és a sóval, azonnal a cukros oldalával lefelé grillre tesszük. Egyszer megfordítva, ekkor cukrozzuk meg a másik oldalát, addig sütjük a grillen, amíg a cukor rákaramellizálódik. Csak közvetlenül sütés előtt cukrozzuk, mert a cukor elolvad és nem lesz ropogós. Azonnal tálaljuk.
Szárnyasok mellé isteni köret.

Chilis csirkecomb grillezve
A fokhagymát összezúzzuk és elkeverjük az olajjal. A csirkecombokat bőrös oldalukra fordítjuk és a felsőcombrészt két helyen, az alsócombot egy-egy helyen a csonttal párhuzamosan mélyen bevágjuk, összesen hat vágást ejtünk combonként. Jól beledörzsöljük a fokhagymás olajat, majd megsózzuk, borsozzuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. Fél órát hideg helyen állni hagyjuk, majd grillrácsra tesszük. Öt percenként megfordítva, húsz percig grillezzük. Végül a fóliából kibontva, lecsepegtetve, mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Sült ananásszal és párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)