Chilis csirkecomb csípős, ropogós ananásszal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Szabadban, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Alufólia, Grillsütő, Csípős, Sós, Meleg, Édes, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Csípős, ropogós ananász
Chilis csirkecomb grillezve
Csípős, ropogós ananász Az ananászt megtisztítjuk és ujjnyi karikára vágjuk. kivételesen a torszáját nem távolítjuk el, majd a tányéron hagyjuk. A chilis olajjal bekenjük, fél órát állni hagyjuk, majd megszórjuk a barnacukorral és a sóval, azonnal a cukros oldalával lefelé grillre tesszük. Egyszer megfordítva, ekkor cukrozzuk meg a másik oldalát, addig sütjük a grillen, amíg a cukor rákaramellizálódik. Csak közvetlenül sütés előtt cukrozzuk, mert a cukor elolvad és nem lesz ropogós. Azonnal tálaljuk. Szárnyasok mellé isteni köret. Chilis csirkecomb grillezve A fokhagymát összezúzzuk és elkeverjük az olajjal. A csirkecombokat bőrös oldalukra fordítjuk és a felsőcombrészt két helyen, az alsócombot egy-egy helyen a csonttal párhuzamosan mélyen bevágjuk, összesen hat vágást ejtünk combonként. Jól beledörzsöljük a fokhagymás olajat, majd megsózzuk, borsozzuk és szorosan alufóliába csomagoljuk. Fél órát hideg helyen állni hagyjuk, majd grillrácsra tesszük. Öt percenként megfordítva, húsz percig grillezzük. Végül a fóliából kibontva, lecsepegtetve, mindkét oldalát ropogósra sütjük. Sült ananásszal és párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||