Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kefires busa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál almaecet ? ? ? ? ? ?
2 pohár kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
60 dkg busa 92 18 1.9 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halhúst 4 szeletre vágom, besózom, az almaecettel lelocsolom, és 1-2 órát állni hagyom. Időnként megforgatom. A kefirbe belekeverem a zúzott fokhagymát és a lisztet. Kiolajozok egy tepsit, beleteszem a halszeleteket és leöntöm a fokhagymás kefirrel. Előmelegített, közepesen forró sütőben, fedetlenül fél óráig sütöm.
Párolt rizs illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)