Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillezett fűszeres hal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 teáskanál ételízesítő ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat 4 egyforma vastag szeletre vágom. A grillsütő rácsát beolajozom. A megmaradt olajba az összes fűszert belekeverem, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. A halszeleteket az előmelegített grillsütő rácsára teszem, és bekenem a fűszermártással. 5-6 percig sütöm, majd megfordítom, és a másik oldalát is bekenem. További 5-6 percnyi sülés után tálalom. Burgonyapüré és saláta illik hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)