Grillezett fűszeres hal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 teáskanál ételízesítő ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 mokkáskanál bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halat 4 egyforma vastag szeletre vágom. A grillsütő rácsát beolajozom. A megmaradt olajba az összes fűszert belekeverem, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. A halszeleteket az előmelegített grillsütő rácsára teszem, és bekenem a fűszermártással. 5-6 percig sütöm, majd megfordítom, és a másik oldalát is bekenem. További 5-6 percnyi sülés után tálalom. Burgonyapüré és saláta illik hozzá.