| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 20 dkg vargányagomba | 40 | 5.7 | 0.2 | 3.8 | 6.9 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál libazsír | 897 | 0.5 | 99 | 0 | 0 | 107 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 50 dkg kacsazúza | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A zsiradékon megpirítjuk a a finomra vágott hagymát, rádobjuk a negyedelt zúzát, a zúzott fokhagymát és összesütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon, mindig csak kevés vizet hozzáadva, puhára pároljuk. Végül a feldarabolt gombával és a borral összeforraljuk.