Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojáspörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csapott evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát és a paprikát vágjuk apróra és egy nagyobb méretű serpenyőben pirítsuk meg az olajon. Ha megpirult tegyük hozzá a felszeletelt paradicsomot, majd keverjük bele a fűszerpaprikát, és kis lángon süssük tovább. Amikor a lecsó zsírjára sült, szórjunk rá a lisztet, keverjük össze, majd öntsünk rá 1 dl vizet. Ízlésünk szerint sózzuk meg és folyamatosan kevergetve forraljuk össze. Végül, az előzőleg sós vízben megfőzött, kemény tojásokat vágjuk cikkekre. Finoman keverjük a szaftba és forraljuk össze.
Önálló ételként, párolt rizs az ajánlott körete, de feltétnek, egyéb főzelékekhez is kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)