Sült őszibarack
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
őszibarack |
41 |
0.7 |
0.1 |
9 |
1.7 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A meghámozott őszibarackokat vágjuk félbe, magjukat a eltávolítva csepegtessük meg citromlével. A magházukkal fölfelé, vastagon kivajazott tepsibe fektetjük, a mag helyére kanálka vajat teszünk, és szerecsendiót reszelüve rájuk, középmeleg sütőben megsütjük. Készíthetjük barackbefőttből is, akkor rövidebb ideig kell sütni.
Natúr sült és sült csirke mellé való körítés.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)