Parmezánbundás csirkemell áfonyás hagymalekvárral (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Parmezánbundás csirkemell
Áfonyás hagymalekvár
Parmezánbundás csirkemell A kifilézett csirkemellet lapjában félbevágjuk és a tenyrünkkel gyengéden megütögetjük. A sóval és zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap lecsepegtetjük és szárazra itatjuk. A tejfölt, a tojásokat és a reszelt sajtot, annyi liszt hozzáadásával, hogy sűrű palacsintatésztát kapjuk elkeberjük. Megmártjuk menne a melleket és középforró olajban aranysárgára sütjük. A hagymalekvárral és karikaburgonyával tálaljuk. Áfonyás hagymalekvár A megtisztított lilahagymát félfőre vágjuk. Az ecetet és a bort elkeverjük, majd az áfonyát beleszórva fél órát állni hagyjuk. A melaszt és a mézet száraz serpenyőben kissé megkaramellizáljuk és a hagymát belekeverjük. Hozzáadjuk a porrá tört, illetve lereszelt fűszereket és felöntjük a boros áfonyával. Kis lángon, kb másfél órát főzzük, üvegekbe rakjuk, ezeket lezárjuk és öt percre fejre állítjuk. A kamrában lét-három hónapig eláll. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||